Susannes ultimata picknickmacka
Publicerat:
2013-05-08Ingredienser
4portioner
- ½sats(er)pulled pork (nedan) eller skivade grillrester
- 4ststora portionsbröd, halverade
- ½dlmajonnäs
- 1stsalladshuvud
- 1–2 stavokado, skivad
- 1ströd lök, skivad
- 2sttomater, skivade
- 1ströd paprika, skivad
- smör till stekning
Pulled pork, 8 portioner
- 1 ½ kgfläskkarré, benfri
- 2mskkryddblandning t.ex cajun eller grillkrydda
- 1dlbarbequesås
Så lagar du
Pulled pork
1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg köttet i en stekgryta. Gnid in kryddor och sås i köttet, snitta det gärna lite så kryddorna kommer in i köttet.
2. Häll lite vatten i botten på grytan och sätt på locket. Ställ in på nedersta ugnsfalsen runt 4 timmar eller tills köttet lätt faller isär. Kika in några gånger under gräddningen och fyll på vatten om det behövs. Köttet är färdigt när det ramlar isär när du petar på det.
Tips: Stek köttet i blötlagd lergryta. Krydda som ovan, ställ in grytan i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader och sänk till 175 grader efter 30 minuter. Låt svalna.
Hit kan du förbereda långt innan och frysa in köttet. Dagen innan går också utmärkt.
Picknickdagen
1. Dra köttet i bitar, stek i smör, häll på lite sky och låt svalna.
2. Fyll bröden med kött, majonnäs och grönsaker. Packa in fint i smörgåspapper.