Svampchili med granatäppleyoghurt

Svampchili med granatäppleyoghurt.

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig höstgryta med mycket smak. Perfekt att förbereda dagen innan, om man vill. Smakbrytningen med krämig yoghurt och krispiga granatäpplekärnor är pricken över i:et för mig. Servera gärna med ett varmt brytbröd eller nachos./Susanne

Ingredienser

6portioner

  • 1-2
    torkade chilis, tex ancho, eller 1 tsk chilipulver
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1
    liten bit ingefära, hackad
  • 400g
    färsk svamp tex champinjon, portabello, i bitar
  • 2
    gula lökar, hackade
  • 2klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 1
    morot, hackad
  • 1
    grön paprika, hackad
  • 2
    stjälkar selleri, hackade
  • 2msk
    grönsaksfond eller 1 svampbuljongtärning
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 2burk(ar)
    kokta bönor tex svarta, pinto eller kidney
  • valfritt att välja: oregano, 1 msk kakao eller mörk choklad, fransk senap, granatäppelsirap, alger
  • salt
  • olja till stekning

Till servering

  • tjock yoghurt eller gräddfil
  • granatäppelkärnor
  • lime
  • brytbröd, nachos eller ris

Så lagar du

1. Fräs kryddorna i olja, tillsätt svamp och låt fräsa 2 minuter, tillsätt lök och vitlök.

2. Låt fräsa någon minut och tillsätt samtliga ingredienser utom bönor. Skölj ur tomatburken med vatten och häll även det i grytan, 2 burkar.

3. Låt puttra 15 minuter, häll i bönor och smaka av med kakao, salt och ev andra kryddor du gillar.

4. Servera med tjock yoghurt toppad med granatäpplekärnor, limeklyftor, brytbröd, nachos eller ris.

Tips

Byt ut yoghurten mot växtbaserat alternativ för att få ett veganskt och laktosfritt alternativ.

Dela det här receptet med dina vänner!