Svampchili med granatäppleyoghurt
Publicerat:
2019-10-02Tillagningstid:
En mustig höstgryta med mycket smak. Perfekt att förbereda dagen innan, om man vill. Smakbrytningen med krämig yoghurt och krispiga granatäpplekärnor är pricken över i:et för mig. Servera gärna med ett varmt brytbröd eller nachos./Susanne
Ingredienser
6portioner
- 1-2torkade chilis, tex ancho, eller 1 tsk chilipulver
- 1tskspiskummin
- 1liten bit ingefära, hackad
- 400gfärsk svamp tex champinjon, portabello, i bitar
- 2gula lökar, hackade
- 2klyfta(or)vitlök, hackade
- 1morot, hackad
- 1grön paprika, hackad
- 2stjälkar selleri, hackade
- 2mskgrönsaksfond eller 1 svampbuljongtärning
- 1burk(ar)krossade tomater
- 2burk(ar)kokta bönor tex svarta, pinto eller kidney
- valfritt att välja: oregano, 1 msk kakao eller mörk choklad, fransk senap, granatäppelsirap, alger
- salt
- olja till stekning
Till servering
- tjock yoghurt eller gräddfil
- granatäppelkärnor
- lime
- brytbröd, nachos eller ris
Så lagar du
1. Fräs kryddorna i olja, tillsätt svamp och låt fräsa 2 minuter, tillsätt lök och vitlök.
2. Låt fräsa någon minut och tillsätt samtliga ingredienser utom bönor. Skölj ur tomatburken med vatten och häll även det i grytan, 2 burkar.
3. Låt puttra 15 minuter, häll i bönor och smaka av med kakao, salt och ev andra kryddor du gillar.
4. Servera med tjock yoghurt toppad med granatäpplekärnor, limeklyftor, brytbröd, nachos eller ris.
Tips
Byt ut yoghurten mot växtbaserat alternativ för att få ett veganskt och laktosfritt alternativ.