Ingredienser
6portioner
- 6ststora tortillabröd
- 700gsvamp (jag har mixat kantareller och skogschampinjoner)
- 1stgul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1stgrön paprika
- 1ströd paprika
- 300griven ost
- 1påse(ar)fajitakrydda eller tacokrydda (ca 28 g)
- salt och svartpeppar
- rapsolja
Så lagar du
- Hacka lök och paprika i tärningar.
- Hacka svampen (inte för små bitar).
- Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen under omrörning tills den slutar vätska sig. Tillsätt rapsolja och lök. Stek löken tills den får färg.
- Vänd i kryddorna och stek lite till.
- Vänd i paprikan och vitlök, fräs allting under omrörning i ca 3-4 min. Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
- Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllning, riven ost och vik ihop brödet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla ovansidan med lite rapsolja.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Tills tortillabröden får en fin frasig yta. Servera med ärtröra och njut!