Svartkål- och ärtspread
Publicerat:
2020-04-02Tillagningstid:
Hummusen har redan en given plats i många hem - vill vill bjuda på några alternativ. Spreadar fungerar utmärkt som alternativ till ost, skinka och andra pålägg.
Ingredienser
12portioner
- 400gfrysta gröna ärtor, tinade
- 100gsvartkålsblad eller grönkål
- 1klyfta(or)vitlök
- olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Pocherat ägg
- 4ägg
- 1mskättika
- 1tsksalt
Så lagar du
Pocherat ägg
1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Tillsätt 1 tsk salt och 1 msk ättika.
3. Vispa runt några gånger så att du får en virvel i vattnet.
4. Knäck äggen i en kaffekopp.
5. Häll ner dem ett i gången i virveln och pochera dem i 3-4 minuter. Vattnet skall sjuda.
Svartkål- och ärtspread
1. Mixa ärter, kål och vitlök med olivolja till önskad konsistens.
2. Smaka av med salt och peppar.
3. Förvara i kylen. Hållbarhet ca en vecka.
4. Servera ärtspreaden med pocherat ägg på ditt favoritbröd.