Svensk kebab med rökt majonnäs

Svensk kebab med rökt majonnäs.

Ingredienser

4portioner

Tunnbröd (gahkko)

  • 5dl
    mjölk
  • 1dl
    smält smör
  • 25g
    jäst
  • ½dl
    sirap
  • 1tsk
    salt
  • 1dl
    rågmjöl
  • ca 1liter
    liter vetemjöl

Kött

  • 1st
    fläskkarré (hel sida)

Rökt majonnäs

  • 2dl
    matolja
  • 1st
    äggula
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2tsk
    vinäger
  • 1krm
    salt
  • röklåda och rökspån

Så lagar du

Tunnbröd

1. Smält smöret och tillsätt den kalla mjölken. Värm till 37 grader.

2. Häll i en bunke och tillsätt jäst, sirap och salt. Arbeta in med handen rågmjöl och vetemjöl till en smidig deg som släpper bunken.

3. Låt degen jäsa under duk cirka 30 minuter.

4. Kavla ut degen till tunna bröd, ca 2–3 mm tjocka och ca 20 cm i diameter, och stek dem i en het och torr stekpanna allt eftersom du kavlar ut bröden. Förvara i en handduk.

Fläskkarré

1. Stek karrén i ugn eller på grill i ca 40 minuter på 150 grader, eller tills köttet släpper ifrån sig köttsaft som är ofärgad.

Rökt majonnäs

1. Placera oljan i ett tråg som får plats i röklådan. Rök oljan i 2–3 minuter. Låt svalna.

2. Vispa samman äggula, senap, vinäger och salt. Tillsätt oljan under kraftig vispning, använd gärna en stavmixer. Tänk på att hålla stavmixern på botten så att oljan successivt blandas med övriga ingredienser. Lyft inte stavmixern förrän majonnäsen är klar.

3. Servera tunnbröden med skivat kött, rökt majonnäs, inlagda rödbetor och blomsterkrasse eller sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!