Svensk kebab med rökt majonnäs
Publicerat:
2013-09-30Ingredienser
4portioner
Tunnbröd (gahkko)
- 5dlmjölk
- 1dlsmält smör
- 25gjäst
- ½dlsirap
- 1tsksalt
- 1dlrågmjöl
- ca 1literliter vetemjöl
Kött
- 1stfläskkarré (hel sida)
Rökt majonnäs
- 2dlmatolja
- 1stäggula
- 2tskdijonsenap
- 2tskvinäger
- 1krmsalt
- röklåda och rökspån
Så lagar du
Tunnbröd
1. Smält smöret och tillsätt den kalla mjölken. Värm till 37 grader.
2. Häll i en bunke och tillsätt jäst, sirap och salt. Arbeta in med handen rågmjöl och vetemjöl till en smidig deg som släpper bunken.
3. Låt degen jäsa under duk cirka 30 minuter.
4. Kavla ut degen till tunna bröd, ca 2–3 mm tjocka och ca 20 cm i diameter, och stek dem i en het och torr stekpanna allt eftersom du kavlar ut bröden. Förvara i en handduk.
Fläskkarré
1. Stek karrén i ugn eller på grill i ca 40 minuter på 150 grader, eller tills köttet släpper ifrån sig köttsaft som är ofärgad.
Rökt majonnäs
1. Placera oljan i ett tråg som får plats i röklådan. Rök oljan i 2–3 minuter. Låt svalna.
2. Vispa samman äggula, senap, vinäger och salt. Tillsätt oljan under kraftig vispning, använd gärna en stavmixer. Tänk på att hålla stavmixern på botten så att oljan successivt blandas med övriga ingredienser. Lyft inte stavmixern förrän majonnäsen är klar.
3. Servera tunnbröden med skivat kött, rökt majonnäs, inlagda rödbetor och blomsterkrasse eller sallad.