Tacos med halloumi, ingefäraslaw och ärtmole
Publicerat:
2019-08-27Tillagningstid:
Lite mer närproducerat, lite mer vegetariskt och lite annorlunda än de klassiska fredagstacosen. Men samma magiska smakexplosioner i munnen, precis som det ska vara.
Ingredienser
4portioner
- 2salladshuvuden, hjärtsallad eller roman
- 2pakethalloumi eller svensk eldost
- 2mskolivolja
- 3msktacokrydda
Ingefäraslaw
- 1liten rödkål
- 10cmingefära
- 1dlcreme fraiche
- 2msksötstark senap
- 1krmsalt
- 1kruk(or)koriander
Ärtmole
- 250gtinade gröna ärtor
- 2klyfta(or)vitlök
- 1dlcreme fraiche
- 2krmsalt
- 1kruk(or)persilja
Så lagar du
Halloumitacos
- Bryt itu osten i munsbitar, du får en frasigare yta än om du skär den då.
- Hetta upp olivolja i en panna och lägg ner osten. Stek den frasig på medelhög värme och strö sedan över kryddan och rör om. Servera genast när osten är varm.
Ingefäraslaw
- Hyvla eller skär kålen tunt, lägg den i en bunke och blanda ner saltet.
- Krama kålen kraftigt under ett par minuter tills kålen mjuknar och släpper ifrån sig vätska. Målet är att få ut så mycket vätska som möjligt.
- Blanda samman ingefära, creme fraiche, senap och hackad koriander till en jämn röra och vänd ner den i den mjuka kålen. Förvara kallt tills servering.
Ärtmole
- Släng ner alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn och krämig sås, lätt som en plätt!
Tips
Byt ut osten mot fisk för en grym fishtaco eller använd receptet på mina fiskpinnar för frasig fisk till tacosen.