Tacos på insekter
Publicerat:
2019-05-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Stekta hussyrsor och mjölmaskar
- 50ghussyrsor
- 2mskmjölbaggelarver (mjölmask)
- olja
- salt och svartpeppar
- dina vanliga tacostillbehör: majstortillas, sallad, gurka, ost, gräddfil, tacosås etc
Sal de Gusano – kryddsalt med chili och larver
- 4tskmjölmaskar, torra
- 2mopanelarver, kan utelämnas
- 4tskchilipulver
- 2tskrökt paprikapulver
- 4tsksalt
- apelsinklyftor
Så lagar du
Stekta hussyrsor och mjölmaskar
1. Låt frysta gräshoppor och mjölbaggslarver tina i en kvart.
2. Stek i olja, först på hög värme, sedan på medeltemperatur i fem minuter.
3. Salta och peppra gräshopporna.
4. Sänk temperaturen på stekpannan och stek larverna gyllenbruna och frasiga i olja på medeltemperatur.
Sal de Gusano – kryddsalt med chili och larver
Ett hett men klassiskt kryddsalt med larver som här fått smak av paprikapulver. Kryddsaltet går utmärkt att göra även utan fjärilslarver och passar bra som krydda i t.ex svampchutney, eller som här, på mexikanskt vis, som dipp för apelsin- eller ananasklyftor.
1. Mortla de torkade larverna i mortel eller i en kvarn.
2. Rör om de torra ingredienserna.
3. Skiva apelsinen och dippa skivorna i kryddblandningen.
Servera mjuka tacos med guacamole, tomatsalsa och sallad och toppa med stekta hussyrsor och mjölbagge larver.