Tareqs coq au vin
Publicerat:
2017-11-29Tillagningstid:
Tupp i vin på franska. Jag använder en stor kyckling, gärna en majskyckling.
Ingredienser
4portioner
- 1rejäl kyckling, gärna majskyckling eller gårdskyckling
- vetemjöl
- 5schalottenlökar
- 2-3morötter
- 1vitlöksklyfta
- 1paketbacon (ca 100 g)
- 2kvist(ar)timjan
- 1msktomatpuré
- 2msksmör
- ½literrött vin
- salt och svartpeppar
- 1dlsyltlök
- 2mskhackad persilja
Så lagar du
1. Stycka upp kycklingen i bitar och rulla i vetemjöl.
2. Skär schalottenlök och morot i 3 cm stora bitar. Finhacka vitlöken.
3. Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnat bacon tillsammans med tomatpurén i smöret. Lägg i timjan och tillsätt vinet. Låt koka i ca 25 minuter under lock.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll över syltlök och hackad persilja och servera gärna tillsammans med en god potatispuré.