Tareqs pizzadeg med surdeg
Publicerat:
2021-03-26Tillagningstid:
När jag gör pizzadeg så börjar jag alltid i god tid. Allra senast dagen innan, men har jag god framförhållning så 2-3 dagar innan. Då hinner den stå i kylen och mogna.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 800gvetemjöl (ekologiskt)
- 500gvatten
- 200gsurdeg
- 20ghavssalt
- olivolja
Så lagar du
- Lös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 3 minuter.
- Låt jäsa övertäckt i en bunke till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.
- Forma till bullar och gnid in dessa i olja. Lägg på en plåt och täck med plastfilm. Sätt plåten i kyl och låt kalljäsa i 1-5 dagar.
- Ta ut degen och forma till pizzabottnar på mjölat bakbord. Lägg på topping och baka i het ugn (250 grader eller varmare).
Tips
Prova också Tareqs pizzadeg utan surdeg.