Tareqs pizzadeg med surdeg

Pizza

Publicerat:

Tillagningstid:

När jag gör pizzadeg så börjar jag alltid i god tid. Allra senast dagen innan, men har jag god framförhållning så 2-3 dagar innan. Då hinner den stå i kylen och mogna.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 800g
    vetemjöl (ekologiskt)
  • 500g
    vatten
  • 200g
    surdeg
  • 20g
    havssalt
  • olivolja

Så lagar du

  1. Lös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 3 minuter.
  2. Låt jäsa övertäckt i en bunke till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.
  3. Forma till bullar och gnid in dessa i olja. Lägg på en plåt och täck med plastfilm. Sätt plåten i kyl och låt kalljäsa i 1-5 dagar.
  4. Ta ut degen och forma till pizzabottnar på mjölat bakbord. Lägg på topping och baka i het ugn (250 grader eller varmare).

Tips

Prova också Tareqs pizzadeg utan surdeg.

Dela det här receptet med dina vänner!