Tiradito på skreitorsk

Tiradito på torsk och blodapelsin.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rå marinerad fisk är en peruansk specialitet som kommit till Peru från Japan. Tiradito kan sägas vara Perus svar på sashimi. Här har jag använt skreitorsk som är en underbar fast torsk som går att köpa under februari och mars månad. Under samma tid är även blodapelsinen tillgänglig.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    skreitorsk eller torskrygg
  • 1dl
    limejuice
  • finhackad röd chili
  • 3msk
    olivolja
  • 1knippa(or)
    koriander
  • 1knippa(or)
    färsk mynta
  • 2
    blodapelsiner
  • 4–5
    rädisor eller 1 fänkål

Så lagar du

1. Skär fisken i tunna skivor, cirka 3 mm. Lägg på ett fat och slå över lime. Låt stå i 15 minuter.

2. Häll av limen och lägg upp fisken på uppläggningsfat. Salta och peppra efter smak. Strö över finhackad chili och ringla över oliovolja.

3. Garnera med rädisor, apelsin, koriander och mynta. Servera.

Tips

Skrei kan bytas ut mot t ex torskrygg, hälleflundra eller pilgrimsmussla och blodapelsinen bytas ut mot mango eller avokado.

Dela det här receptet med dina vänner!