Tiradito på skreitorsk
Publicerat:
2018-02-08Tillagningstid:
Rå marinerad fisk är en peruansk specialitet som kommit till Peru från Japan. Tiradito kan sägas vara Perus svar på sashimi. Här har jag använt skreitorsk som är en underbar fast torsk som går att köpa under februari och mars månad. Under samma tid är även blodapelsinen tillgänglig.
Ingredienser
4portioner
- 300gskreitorsk eller torskrygg
- 1dllimejuice
- finhackad röd chili
- 3mskolivolja
- 1knippa(or)koriander
- 1knippa(or)färsk mynta
- 2blodapelsiner
- 4–5rädisor eller 1 fänkål
Så lagar du
1. Skär fisken i tunna skivor, cirka 3 mm. Lägg på ett fat och slå över lime. Låt stå i 15 minuter.
2. Häll av limen och lägg upp fisken på uppläggningsfat. Salta och peppra efter smak. Strö över finhackad chili och ringla över oliovolja.
3. Garnera med rädisor, apelsin, koriander och mynta. Servera.
Tips
Skrei kan bytas ut mot t ex torskrygg, hälleflundra eller pilgrimsmussla och blodapelsinen bytas ut mot mango eller avokado.