Tomatsås alla puttanesca
Publicerat:
2017-03-01Tillagningstid:
En lättfixad pastasås där du alltid kan ha ingredienserna på lut där hemma. Såsen är helt glutenfri.
Ingredienser
4portioner
- 4mskolivolja
- 3vitlöksklyftor
- 10sardellfiléer
- ½-1tskchiliflakes
- 1burk krossade tomater, 400 g
- ½dlkapris
- ½ dloliver, urkärnade
- ½dlhackad bladpersilja
- salt
Tillbehör
- 400gspaghetti, gärna bavette
- finriven parmesanost
Så lagar du
1. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Skiva vitlöksklyftorna och lägg ner dem i oljan. Låt dem puttra i oljan tills de börjar få lite färg. Tillsätt sardellfiléerna och låt dem smälta i oljan. Tillsätt chiliflakes, tomater och kapris. Låt såsen sjuda 15–20 minuter utan lock.
2. Sätt under tiden på pastavatten och koka sedan pastan.
3. Tillsätt oliverna och persiljan till tomatsåsen och smaka av med salt.