Tareqs tomatsoppa
Publicerat:
2019-10-10Tillagningstid:
Vansinnigt gott och enkelt. Liten insats med stor utdelning.
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök
- 1-2klyfta(or)vitlök
- 100gblekselleri
- 100gpalsternacka
- ½röd chili
- 1mskfärsk timjan, hackad
- 2mskolivolja
- 2burk(ar)krossade tomater, 800 g
- 1dlvitt vin
- 9dlgrönsaksbuljong
- 1tskflingsalt
- 1mskcitronsaft, färskpressad
- nymald svartpeppar
- 1parmesanskalk
Så lagar du
1. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Skala bleksellerin och palsternackan och skär båda i fina tärningar. Kärna ur och hacka chilin.
2. Stek lök, vitlök, blekselleri, palsternacka, timjan och chili i olja på medelvärme i några minuter tills det blir glansigt och luktar gott men utan att det tar färg.
3. Häll i krossade tomater, vin, buljong och salt. Ta några varv med pepparkvarnen. Lägg i parmesanskalken. Koka upp och låt koka i cirka 15 minuter.
4. Mixa allt med stavmixer och parmesanskalken. Smaka av med citronsaft för att balansera syran.
5. Servera med broccolibollar och bönsallad. Smaklig måltid!