Tostadas på matbanan
Publicerat:
2022-02-21Tillagningstid:
Tostada betyder ”rostad” på spanska. Här används matbanan som till smaken påminner om potatis.
Ingredienser
2portioner
Tostadas på matbanan
- 4matbananer
- kokosfett, till fritering
Sallad
- 1rödkålshuvud
- 2apelsiner
- 2mskolivolja
- 1msksesamolja
- citronsaft
- 1paketgula cocktailtomater
- 1mango
- 3krmsalladskrydda
- 2krmsalt
Gambas
- 1paketgambas
- 1vitlök solo
- 2färska chilis
- 1riven ingefära
- 1knippa(or)koriander
- 2krmFive spice-krydda
- 1msksalt
- 1knippa(or)salladslök
- 2avokado
- 3lime
- oriental sukiyaki sauce, till garnering
Så lagar du
- Hacka alla grönsaker och lägg de åt sidan.
- Hacka rödkål och blanda med filead apelsin och koriander. Tillsätt olja, sesamolja, citronsaft och blanda.
- Hacka chili och riv ingefära och vitlök.
- Skär matbananerna i fyra delar och ta bort skalet. Fritera sedan matbananerna i den varma kokosoljan tills den får färg.
- Lägg matbanenrna i en tortillapress när de har svalnat. Har du ingen tortillapress går de bra att banka eller kavla ut dem.
- Doppa matbananerna i saltvatten och fritera återigen i kokosoljan.
- Fräs gambas med vitlök, chilli, ingefära och five spice. Toppa sedan den frästa gambasen med hackad koriander.
- Lägg matbananen på en tallrik och toppa med salsan, kålblandningen och gambas.
- Avsluta med avokado, lime och sukiyakisås.