Treveckorssallad
Publicerat:
2022-05-04Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor i kylen!
Ingredienser
10portioner
Sallad (ca 10 portioner)
- 1kgvitkål
- 800gmorötter
- 1/2 stpurjolök eller en rödlök
- 1ströd paprika
- 1stgrön paprika
Dressing
- 1,5dlvinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
- 0,5dlsocker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
- 0,5dlrapsolja
- 0,5dlolivolja
- 1msksalladskrydda
- ca 1mskörtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)
Så lagar du
- Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke.
- Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning.
- Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger.
- Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.