Tryffel med ingefära
Publicerat:
2020-09-11Ingredienser
- 50gfärsk ingefära
- 2tskmalen kanel
- 340gchoklad 85%
- 1dlgrädde
- 6mskhonung
- 1dlbipollen
Så lagar du
1. Klä en form med bakplåtspapper.
2. Hacka chokladen fint.
3. Skala ingefäran och skär den i skivor.
4. Häll grädde och ingefära i en kastrull och låt småputtra i 5 minuter.
5. Ta kastrullen från plattan och låt blandningen dra i 10 minuter.
6. Lyft upp ingefäran ur grädden.
7. Smält chokladen på låg värme i ett vattenbad.
8. Värm upp grädden igen tills den nästan kokar.
9. Tillsätt kanelen.
10. Häll grädden i chokladen och rör kraftfullt tills chokladen smälter.
11. Tillsätt honungen och rör till en blank smet.
12. Häll upp i den pappersklädda formen.
13. Låt stå i kylen i ca 3 timmar tills smeten stelnat.
14. Gör små bollar av smeten.
Tips
Det är snyggt att rulla tryfflar i något. Vanligtvis rullar man tryfflar i kakao eller kanel. Här använder jag bipollen, som är både vackert och näringsrikt.
Bipollen innehåller 20 olika aminosyror som bildar protein i kroppen, vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter. Ingefärstryffeln blir väldigt matig, nästan som en minimåltid.