Ugnsbakad falukorv med potatismos
Publicerat:
2013-03-12Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kgpotatis, skalad, i bitar
- 500 gfrysta grönsaker, i små bitar, t ex wokgrönsaker eller majs
- 1string falukorv
- 2–3 msksenap
- 2ströda lökar, skivade
- ½stpurjolök, skivad
- 2 stäpplen, klyftade
- 100 gost, skivad+50 g riven
- 2dlcrème fraiche
- 2dlfärdig tacosalsa
- ½dlbostongurka
- 2dlmjölk
- 2 msksmör
- salt och vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, det tar ca 10–15 minuter.
2. Häll de frysta grönsakerna i en ugnsform, salta och peppra. Skär korvringen i skivor, men inte helt igenom och lägg den ovanpå grönsakerna.
3. Bred senap över korven, ner i snitten. Fyll snitten med rödlök, purjolök, äpple och ost. Det som blir över lägger du runt om.
4. Blanda crème fraiche, tacosalsa och bostongurka, häll blandningen över hela anrättningen, strö på riven ost. Grädda tills korven är gyllene och grönsakerna varma, cirka 20 minuter mitt i ugnen.
5. Häll av vattnet från potatisen, mosa med potatisstöt, blanda ner mjölk. Smaka av med smör, salt och peppar.
Tips
Passa på att använda snuttar från burkar som står i kylen, t ex. jalapenos till korvfyllning.