Ugnsbakade äpplen med kanel och kokostäcke

Ugnsbakade äpplen med kanel och kokostäcke

Publicerat:

Tillagningstid:

Äppelhalvor med kanel och kokostäcke. En riktigt lättlagad dessert som sköter sig själv i ugnen. Servera gärna med en klick vispgrädde eller vaniljglass.

Ingredienser

8portioner

  • 4
    medelstora äpplen
  • 4krm
    kanel

Kokostäcke

  • 25g
    smör
  • 4msk
    strösocker
  • 100g
    kokosflingor
  • 1
    stort ägg

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör ner socker och kokosflingor och till sist ägget. Låt stå medan du förbereder resten.
  3. Halvera äpplena och gröp bort kärnhuset med en tesked. Skär av tunt på den rundade sidan så att äppelhalvorna kan stå stadigt. Ställ dem med snittytan upp på ett ugnssäkert fat eller plåt med bakplåtspapper.
  4. Strö över kanel på äppelhalvorna och fördela sedan kokossmeten över.
  5. Grädda längst ner i ugnen 10–12 minuter tills kokostäcket fått fin färg. Servera äppelhalvorna med lättvispad vispgrädde eller vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!