Ugnsbakade äpplen med kanel och kokostäcke
Publicerat:
2021-11-02Tillagningstid:
Äppelhalvor med kanel och kokostäcke. En riktigt lättlagad dessert som sköter sig själv i ugnen. Servera gärna med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Ingredienser
8portioner
- 4medelstora äpplen
- 4krmkanel
Kokostäcke
- 25gsmör
- 4mskströsocker
- 100gkokosflingor
- 1stort ägg
Så lagar du
- Sätt ugnen på 225°.
- Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör ner socker och kokosflingor och till sist ägget. Låt stå medan du förbereder resten.
- Halvera äpplena och gröp bort kärnhuset med en tesked. Skär av tunt på den rundade sidan så att äppelhalvorna kan stå stadigt. Ställ dem med snittytan upp på ett ugnssäkert fat eller plåt med bakplåtspapper.
- Strö över kanel på äppelhalvorna och fördela sedan kokossmeten över.
- Grädda längst ner i ugnen 10–12 minuter tills kokostäcket fått fin färg. Servera äppelhalvorna med lättvispad vispgrädde eller vaniljglass.