Ugnsbakade köttbullar med fetaost
Publicerat:
2017-05-03Tillagningstid:
Saftiga köttbullar i smakrik sås som lagar sig själv i ugnen. Servera gärna med ett varmt brytbröd att doppa i såsen. Jag brukar variera ostsorter och det här är ett perfekt tillfälle att riva upp och använda ostrester.
Ingredienser
4portioner
- 500gnötfärs, alt blandfärs eller lammfärs
- 1dlhavregryn
- 1 ½dlvatten
- 1dlrostad lök
- 2-3tskfransk senap
- 1ägg
- 1tsksvartpeppar
- 2tsksalt
- 100gfetaost, smulad
Sås
- 2burk(ar)körsbärstomater, alt. krossade eller passerade
- 150gost, t ex mozzarella som dragits i bitar
Till servering
- färsk basilika
- brytbröd
- sallad eller pasta
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme).
2. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5–10 minuter.
3. Blanda ner resterande ingredienser till köttbullarna i havregrynen. Forma köttbullar, gärna som golfbollar i storlek.
4. Lägg i en ugnsfast form, häll på tomater och toppa med ost.
5. Baka tills köttbullarna är genomgräddade, det tar ca 30 minuter.
6. Garnera med färsk basilika och servera med ett gott bröd, sallad eller pasta.