Ugnsrostade tomater
![Ugnsrostade tomater](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F10631590.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DC_Gn0hM8&w=3840&q=100)
Publicerat:
2016-10-13Tillagningstid:
Söta, smakintensiva små tomater är ett perfekt tiillbehör till det mesta! Lite som superlyxig och god ketchup. Funkar till till kött, fisk, ostbrickan och morgonmackan – gör ett gäng och ha på lut i kylen.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 20-30stkörsbärstomater
- 2mskolivolja
- 1tskhonung eller råsocker
- ½tsksalt
- 1-2tskhackade örter – exempelvis rosmarin, salvia eller basilika
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skär tomaterna i halvor och lägg dem i en långpanna.
3. Blanda ihop övriga ingredienser i en liten skål och häll över tomaterna. Blanda om med händerna.
4. Sätt in långpannan i ugnen i 1 1/2 timme.