Ultimata midsommartårtan

Tårta med bär och maränger.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den ultimata midsommartårtan med jordgubbar, grädde, sockerkaka och maräng.

Ingredienser

14 - 16portioner

  • 100g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 5
    ägg
  • 4msk
    mjölk
  • 2dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • zesten av en citron
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 1dl
    grovhackad mandel

Fyllning

  • 5dl
    vispgrädde
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1msk
    florsocker
  • 1 ½liter
    färska jordgubbar
  • blåbär, hallon, röda vinbär
  • maränger

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker poröst.

2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten och blanda i citronzesten.

3. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm.

2. Vispa äggvitorna med ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.

3. Bred ut marängensmeten toppigt över den första smeten i samma långpanna. Strö på hackad mandel.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

5. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden med vaniljsockret.

6. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan och jordgubbar. Smeta lite vaniljgrädde på toppen och garnera med maränger, färska jordgubbar och massa andra av dina favorit bär. Pudra med florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!