Ultimata midsommartårtan
Publicerat:
2017-06-22Tillagningstid:
Ingredienser
14 - 16portioner
- 100gsmör
- 1dlströsocker
- 5ägg
- 4mskmjölk
- 2dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- zesten av en citron
- 1 ½dlströsocker
- 1dlgrovhackad mandel
Fyllning
- 5dlvispgrädde
- 1tskvaniljsocker
- 1mskflorsocker
- 1 ½literfärska jordgubbar
- blåbär, hallon, röda vinbär
- maränger
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker poröst.
2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten och blanda i citronzesten.
3. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm.
2. Vispa äggvitorna med ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.
3. Bred ut marängensmeten toppigt över den första smeten i samma långpanna. Strö på hackad mandel.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
5. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden med vaniljsockret.
6. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan och jordgubbar. Smeta lite vaniljgrädde på toppen och garnera med maränger, färska jordgubbar och massa andra av dina favorit bär. Pudra med florsocker.