Upphottad chokladpudding i strut
Publicerat:
2019-03-20Tillagningstid:
Det var förmodligen 20 år sedan jag lagade till en chokladpudding på pulver. Här kommer en något upphottad variant med en spännande smakkombo med saltade lakritsgodisar och pistagenötter på toppen.
Ingredienser
6portioner
- 5dlfärdig chokladpudding
- 1tskchilipulver
- 1msk70% kakaopulver
- 1stapelsin, skal och saft
- 1näve saltade lakritsgodisar
- 1dlsirap
- 1mskbalsamico
- 6stglasstrutar
- 1litervaniljglass
- ½dlpistagenötter, krossade
Så lagar du
1. Tillaga chokladmoussen enligt instruktionen på paketet. Blanda i chilin, apelsinzest och kakaopulvret.
2. Hacka lakritsgodisarna och låt dem stå tillsammans med sirap, apelsinsaft och balsamico i en kastrull på låg tempetratur. Låt svalna.
3. Varva chokladmousse och glass i en glasstrut. Toppa med såsen och pistagenötterna.
Tips
Variera toppingen utifrån vad du själv gillar och har hemma. Till exempel lingon, jordgubbar, mango, flagad mandel etc.