Upphottad chokladpudding i strut

Upphottad chokladpudding i glasstrut.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det var förmodligen 20 år sedan jag lagade till en chokladpudding på pulver. Här kommer en något upphottad variant med en spännande smakkombo med saltade lakritsgodisar och pistagenötter på toppen.

Ingredienser

6portioner

  • 5dl
    färdig chokladpudding
  • 1tsk
    chilipulver
  • 1msk
    70% kakaopulver
  • 1st
    apelsin, skal och saft
  • 1
    näve saltade lakritsgodisar
  • 1dl
    sirap
  • 1msk
    balsamico
  • 6st
    glasstrutar
  • 1liter
    vaniljglass
  • ½dl
    pistagenötter, krossade

Så lagar du

1. Tillaga chokladmoussen enligt instruktionen på paketet. Blanda i chilin, apelsinzest och kakaopulvret.  

2. Hacka lakritsgodisarna och låt dem stå tillsammans med sirap, apelsinsaft och balsamico i en kastrull på låg tempetratur. Låt svalna.

3. Varva chokladmousse och glass i en glasstrut. Toppa med såsen och pistagenötterna.

Tips

Variera toppingen utifrån vad du själv gillar och har hemma. Till exempel lingon, jordgubbar, mango, flagad mandel etc.

Dela det här receptet med dina vänner!