Upphottad gulasch med rostat bröd
Publicerat:
2020-03-19Tillagningstid:
Du kan använda nästan allt typ av bröd, men tunnbröd och knäckebröd funkar toppen. Rosta dem i ugnen på ett bakplåtspapper med lite olja på. Krydda gärna på dem med valfri krydda tillexempel oregano och salt.
Ingredienser
2portioner
- 1burk(ar)färdig gulasch
- 1burk(ar)kantareller, ca 150-200 g
- 1mskgräddfil
- 1tskvitlökspulver
- 1tskmald koriander
- 1mskcurrypulver
- 2mskchilisås
- 1dlkikärtor på burk
- 1gul lök
- 5skiva(or)inlagd jalapeno
Rostat tunnbröd
- tunnbröd
- olja eller skirat smör
- dina favoritkryddor
Så lagar du
1. Skala och skiva den gula löken, hetta upp kastrullen och lägg i smöret och fräs löken och svampen på medeltemperatur.
2. Blanda sedan ner gulaschen och kryddorna. Blanda ner gulaschen och koka upp.
3. Blanda sedan ner jalapenon och ringla över gräddfilen och chilisåsen. Smaka av med salt och peppar.
Rostat bröd
1. Pensla brödet lätt med olja eller skirat smör.
2. Krydda med någon god krydda eller kryddblandning typ vitlökspulver, grillkrydda, tacokrydda, eller timjan och lite flingsalt.
3. Lägg bröden på ett bakplåtspapper och rosta sedan i ugnen på 200 grader i ca 6-7 minuter.