Våffelstrut med punschgrädde och hjortron

glass i skålar och rån

Publicerat:

Tillagningstid:

Läckra våffelstrutar serveras med grädde smaksatt med punsch och hjortronkompott.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 75g
    smör
  • 1st
    ägg
  • 120g
    socker
  • 1dl
    vatten
  • 120g
    mjöl
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 250g
    hjortron (frysta tinade)
  • 80g
    syltsocker
  • 3dl
    grädde
  • 2msk
    florsocker
  • 1-2msk
    punsch
  • 150g
    vit choklad

Så lagar du

1. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt smör och vatten. Rör sist i mjöl och vaniljsocker, och rör slät. Låt svälla i cirka 30 min.

2. Se till att järnet är riktigt varmt. Pensla med lite smör och klicka på cirka 1 msk smet och grädda gyllenbrunt. Forma direkt till rån eller strut, det stelnar fort. Låt svalna.

3. Koka hjortron och socker cirka 3-5 minuter. Rör lite, sväng lite på kastrullen så hjortronen håller sig hela och fina. Låt svalna.

4. Vispa grädden och florsocker fast och smaka av med punsch.

5. Hacka vit choklad eller använd vita chokladknappar, sprid ut på plåt med papper och rosta i ugn på 175°c till gyllenbrun färg, cirka 5 min. Rör sönder till ett jämnt strössel.

6. Fyll strutarna med punschgrädden och hjortronkompott och toppa med rostad vit choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!