Vaniljglass med kol
Publicerat:
2018-09-04Tillagningstid:
Helt vanlig vaniljglass. Vill ni så smaksätter ni den med glödande kol! Det är en spännande smak men utan kolen får ni en gudomligt len och fin vaniljglass.
Ingredienser
8portioner
Glass
- 1stvaniljstång
- 8dlmjölk
- 5dlvispgrädde
- 180gäggulor
- 4dlströsocker
- glödande kol
Till servering
- jordgubbar eller annat gott!
Så lagar du
1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och den delade vaniljstången.
3. Lägg i glödande kol i gräddblandningen och låt stå några timmar.
4. Vispa äggulor och socker.
5. Sila gräddmjölken.
6. Häll gräddblandningen över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om.
7. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig visning.
OBS! Inte över 85 grader för då blir det äggröra.
8. Häll upp i en skål för att snabbt avsluta uppvärmningen. Kyl ner. Låt glassmassan stå i kylen över natten för bästa resultat.
9. Sila av och kör i glassmaskin.
10. Servera med till exempel jordgubbar.