Varmt vitlöksbröd med smält ost
Publicerat:
2017-01-24Tillagningstid:
Enkelt och drömgott, perfekt att doppa i soppa.
Ingredienser
6portioner
- 1stort bröd, t ex grekiskt lantbröd eller surdegsbröd
- 100gsmör
- 1dlblandade örter, hackade
- 2vitlöksklyftor
- ½tsksalt
- 1tsksvartpeppar
- 100gmozzarella, riven
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smör och örter, tillsätt vitlök och kryddor och mixa snabbt ihop.
2. Skär brödet i rutor eller skivor, men inte helt igenom.
3. Lägg brödet i en bit folie. Smeta smör mellan bitarna. Lägg ner ost lite här och där mellan skivorna. Slå in brödet folien.
4. Baka 5 minuter i ugnen, öppna folien och grädda några minuter tills brödet börjat få färg och osten smält.