Varmvispad schweizisk maräng
Publicerat:
2017-02-13Tillagningstid:
Forma marängen till hjärtan och ge till din älskling på alla hjärtans dag!
Ingredienser
- 100gäggvita
- 220gflorsocker
- ½tskpressad citron
- röd karamellfärg
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Häll i samtliga ingredienser i en metall bunke. Vispa lätt tills allt är blandat.
3. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa ordentligt tills smeten når en temperatur av 50-60 grader. Ta av metall bunken från det sjudande vattnet och fortsätt att vispa marängen tills marängen är kall.
4. När marängen är kall, blanda in röd karamellfärg. Häll över marängen i spritspåse med slät tyll och spritsa små hjärtan.
5. Grädda marängerna i ca 5 minuter och sänk temperaturen till 100 grader. Fortsätt grädda i ca 1-1 ½ timme.