Varvad dessert med bär och biskvier

Varvad dessert med bär och biskvier

Publicerat:

Tillagningstid:

Färska bär, biskvier, kolasås och vaniljfluff. Svårare än så behöver inte en dessert vara!

Ingredienser

8portioner

  • 1st
    mandelbiskivier
  • 300g
    färska bär, tex hallon
  • 1burk(ar)
    karamelliserad mjölk (dulce de leche), eller annan kolasås
  • någrakvist(ar)
    färsk mynta eller citronmeliss

Vaniljfluff

  • 200g
    färskost, naturell
  • 2dl
    creme fraiche
  • 2dl
    vispgrädde
  • 2tsk
    vaniljsocker, alt en vaniljstång, urskrapad

Till garnering

  • färska bär, t ex vinbär

Så lagar du

1. Gör vaniljfluff: vispa färskost, crème fraîche och grädde fluffigt. Smaka av med vaniljsocker eller vaniljstång och ev lite honung om man vill.

2. Varva biskvier, bär, kolakräm och vaniljfluff i fina glas. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Tips

Har du inte nog många glas? Använd olika, eller ta små kaffekoppar istället. Det blir jättesnyggt! Ställ gärna på en bricka så blir det extra fint. 

Dela det här receptet med dina vänner!