Varvad dessert med bär och biskvier
Publicerat:
2015-09-22Tillagningstid:
Färska bär, biskvier, kolasås och vaniljfluff. Svårare än så behöver inte en dessert vara!
Ingredienser
8portioner
- 1stmandelbiskivier
- 300gfärska bär, tex hallon
- 1burk(ar)karamelliserad mjölk (dulce de leche), eller annan kolasås
- någrakvist(ar)färsk mynta eller citronmeliss
Vaniljfluff
- 200gfärskost, naturell
- 2dlcreme fraiche
- 2dlvispgrädde
- 2tskvaniljsocker, alt en vaniljstång, urskrapad
Till garnering
- färska bär, t ex vinbär
Så lagar du
1. Gör vaniljfluff: vispa färskost, crème fraîche och grädde fluffigt. Smaka av med vaniljsocker eller vaniljstång och ev lite honung om man vill.
2. Varva biskvier, bär, kolakräm och vaniljfluff i fina glas. Garnera med mynta eller citronmeliss.
Tips
Har du inte nog många glas? Använd olika, eller ta små kaffekoppar istället. Det blir jättesnyggt! Ställ gärna på en bricka så blir det extra fint.