Västafrikansk plasas
Ingredienser
4portioner
- ca 600gkycklingbröstfilé
- 1gul lök
- 3vitlöksklyftor
- 2ströda chili (kan uteslutas)
- 400gfrusen hackad spenat
- 400gkrossad tomat
- 2-3msktomatpuré
- 1,5dlcreamy jordnötssmör
- 2stkycklingbuljongtärningar eller 2 msk fond
- ca 1,5dlvatten
- olja till stekning
- salt och peppar
Så lagar du
- Tina upp spenaten, låt rinna av i en sil och pressa ur överflödig vätska från spenaten.
- Hacka lök i tärningar och kyckling i bitar.
- Finhacka chili och vitlök.
- Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg.
- Vänd i vitlök, chili och kyckling.
- Stek tills kycklingen får färg.
- Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, buljong/fond och blanda.
- Tillsätt kokhett vatten.
- Låt såsen puttra i minst 30 min om du använder kycklingfilé och 60 min om du använder kyckling med ben.
- Vänd i spenaten och låt såsen puttra i ca 15 min till.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med ris.