Västafrikansk plasas

Västafrikansk plasas

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • ca 600g
    kycklingbröstfilé
  • 1
    gul lök
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 2st
    röda chili (kan uteslutas)
  • 400g
    frusen hackad spenat
  • 400g
    krossad tomat
  • 2-3msk
    tomatpuré
  • 1,5dl
    creamy jordnötssmör
  • 2st
    kycklingbuljongtärningar eller 2 msk fond
  • ca 1,5dl
    vatten
  • olja till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Tina upp spenaten, låt rinna av i en sil och pressa ur överflödig vätska från spenaten.
  2. Hacka lök i tärningar och kyckling i bitar.
  3. Finhacka chili och vitlök.
  4. Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg.
  5. Vänd i vitlök, chili och kyckling.
  6. Stek tills kycklingen får färg.
  7. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, buljong/fond och blanda.
  8. Tillsätt kokhett vatten.
  9. Låt såsen puttra i minst 30 min om du använder kycklingfilé och 60 min om du använder kyckling med ben.
  10. Vänd i spenaten och låt såsen puttra i ca 15 min till.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera gärna med ris.

Dela det här receptet med dina vänner!