Vegansk Janssons frestelse
Publicerat:
2015-12-09Tillagningstid:
Med havrebaserade produkter istället för mjölk och grädde – och med kapris istället för ansjovis, så får du till en sagolik "Vegansson" till jubordet.
Ingredienser
8portioner
- 1kgpotatis (mjölig)
- 5dlhavregrädde
- 60gkapris i saltlag
- 1stnejlika, krossad
- 1stgul lök
- 1tskhavssalt
- 1dlströbröd
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Riv potatisen så grovt du kan, eller skär tunna stavar med kniv om du kan det.
3. Skär löken i tunna båtar. Blanda potatis, lök och nejlika och lägg i en ugnsfast form.
4. Mixa ihop havregrädde och kapris.
5. Häll över havremixen på potatisen. Baka i ugn i 45 minuter. Ta sedan ut och strö ströbröd överst och låt frestelsen få djupare färg i några minuter i ugnen.