Vegansk "mint-chocolate chip milkshake" på kokos och mynta
Publicerat:
2016-02-03En lite annorlunda variant på milkshake - helt vegansk, och helt underbar! Bananen gör smoothien riktigt fyllig och len, nästan som glass. Spenaten ger färg och vitaminer.
Ingredienser
2portioner
- 1dlcashewnötter
- 2stbananer, frysta och övermogna
- 2dlvatten + mer till blötläggning
- 3dlfet kokosmjölk
- 4-6stdadlar, beronde på hur söt dryck man vill ha
- 2tskäkta vaniljextrakt
- 1dlbabyspenat
- 1dlstark mynta, tätt packad
- 4mskkakaonibs
- 1/4tskhavssalt
Så lagar du
1. Blötlägg nötterna i minst en timme, över natten går också bra.
2. Skala, tärna och ställ bananen i en fryspåse i frysen i minst två timmar, gärna över natten.
3. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät milkshake, tillsätt mera vatten/kokosmjölk vid behov.
4. Avnjut iskall.
Tips: Om du inte får tag på färska dadlar, använd torkade men blötlägg dem i såfall i varmt vatten i 10 minuter.