Vegansk skagenröra
Publicerat:
2015-12-11Tillagningstid:
Saltinlagd tofu ersätter räkorna, men tångkaviar ger ändå god smak av hav.
Ingredienser
4 - 8portioner
- 2paketnaturell fast tofu
- 1strödlök
- 1burk(ar)tångkaviar
- 200gvegansk majonnäs
- 200gsoja crème fraiche
- 2msknoriflingor, grön sort
- ½stcitron, det rivna skalet
- dill
- salt och peppar
Så lagar du
1. Finhacka rödlöken och lägg i en skål, smula i tofun (inte för smått – du vill ha ”räkiga” bitar).
2. Tillsätt tångkaviar, majonnäs, creme fraiche, dill, citron, nori, salt och peppar och blanda. Var generös med saltet, tofun är väldigt smaklös.
Tips
Har du tid låt gärna tofun ligga i saltbad en natt innan du gör röran för en ännu godare skagen. Den här röran går absolut att äta direkt men är allra godast dagen efter när alla smaker fått gotta till sig lite.