Vegansk skagenröra

Vegansk skagenröra

Publicerat:

Tillagningstid:

Saltinlagd tofu ersätter räkorna, men tångkaviar ger ändå god smak av hav.

Ingredienser

4 - 8portioner

  • 2paket
    naturell fast tofu
  • 1st
    rödlök
  • 1burk(ar)
    tångkaviar
  • 200g
    vegansk majonnäs
  • 200g
    soja crème fraiche
  • 2msk
    noriflingor, grön sort
  • ½st
    citron, det rivna skalet
  • dill
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Finhacka rödlöken och lägg i en skål, smula i tofun (inte för smått – du vill ha ”räkiga” bitar).

2. Tillsätt tångkaviar, majonnäs, creme fraiche, dill, citron, nori, salt och peppar och blanda. Var generös med saltet, tofun är väldigt smaklös.

Tips

Har du tid låt gärna tofun ligga i saltbad en natt innan du gör röran för en ännu godare skagen. Den här röran går absolut att äta direkt men är allra godast dagen efter när alla smaker fått gotta till sig lite.

Dela det här receptet med dina vänner!