Veganska munkar
Publicerat:
2019-04-16Tillagningstid:
Underbar midsommardessert med jordgubbar. Dessutom laktos- och äggfri.
Ingredienser
4portioner
- 50gmargarin
- 1,2dlhavremjölk
- 25gjäst
- 2msksocker
- 220gvetemjöl, ca 3,7 dl
- 1krmsalt
- 1tskbikarbonat
- 2mskmajsstärkelse
- 1literolja till fritering
- socker att rulla i
- 1literjordgubbar
Så lagar du
1. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan havremjölken. Värm till 37 grader, fingervarmt. Tillsätt jästen och rör så att den löses upp helt.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt vätskan. Arbeta snabbt samman till en jämn deg. Täck med plast och låt jäsa ca 30 minuter.
3. Baka ut till små runda bollar lite mindre än pingisbollar.
4. Fritera bollarna i olja 160 grader tills de är gyllene. Rör hela tiden i oljan så att det friteras jämt. Om du vill kan du fylla munkarna med fläderkräm (som ej är vegansk!) eller något annat som du gillar, till exempel vegansk lemoncurd.
5. Stick ett hål i sidan och fyll dem med krämen. Rulla i socker och servera genast med jordgubbar