5:2 Vegetarisk lasagne med champinjoner och zucchini
Publicerat:
2018-09-07Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
Fyllning
- 400gchampinjoner (108 kcal)
- 365gzucchini (51 kcal)
- 9stlasagneplattor (504 kcal)
- 60gspenat, färsk (14 kcal)
- mozarella - valfri mängd
Vit sås
- 230gvita bönor (246 kcal)
- 2dllätt crème fraiche (300 kcal)
- 3stvitlöksklyftor (12 kcal)
- 1tsksoja (3 kcal)
- 1tsksenap (5 kcal)
- 125glättkeso (100 kcal)
- 1krmsalt
Tomatsås
- 400gkrossade tomater (160 kcal)
- 200ggul lök (80 kcal)
- 2tskrapsolja (80 kcal)
- timjan
- oregano
- chiliflakes
- salt och peppar
Sallad (ej inräknad i kcal-innehåll)
- 100gblomkål (25 kcal)
- 20gspenat, färsk (5 kcal)
- 1stänkcitronjuice
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en stor ugnsform
2. Skiva champinjonerna i cirka ½ cm tunna skivor, lägg i ugnsformen och strö över lite salt. Låt stekas i ugnen ca 10-15 minuter tills de börjar bli torra.
3. Skiva zucchinin i tunna skivor, cirka ½ cm där också.
4. När champinjonerna är klara häller du över dem i en skål och lägger i zucchinin i formen istället. Låt dem torka lite i ugnen i cirka 10-15 minuter.
Vit sås
Ta fram en bunke och mixa vita bönor, crème fraiche, salt, vitlöksklyftor, soja och senap. Blanda sen ner keson med en sked.
Tomatsås
1. Skiva löken och stek i panna tillsammans med 2 tsk rapsolja och lite salt tills löken blir genomskinlig.
2. Häll i krossade tomaterna och smaka av med timjan, oregano, chili, salt och peppar (eller efter eget tycke och smak).
Montering
1. Börja med tomatsås i botten och varva sen med: lasagneplattor vit sås spenat champinjoner zucchini tomatsås etc.
2. Avsluta om du vill med att ha mozzarella på två tredjedelar av lasagnen. Lämna två tydliga bitar utan ost, de som ska va till fastedagen!
3. Skjuts in i ugnen i cirka 30 minuter.
Ät tillsammans med salladen (ej inräknad i totala kcal-innehållet), smaklig måltid!