Vegetariska julfärsbullar

Vegetariska julbullar och uppiffad rödbetssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här är julbordets troligtvis godaste vegetariska bullar! Lagrad hårdost och persilja ger fantastisk smak till de här saftiga delikatessbollarna.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    formbar vegfärs, tinad
  • 100g
    lagrad hårdost, riven
  • 1dl
    persilja, hackad
  • smör till stekning

Smaksättning

  • sambal oelek
  • senap
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Blanda samtliga ingredienser, rulla en provboll, provstek i smör.

2. Korrigera kryddningen med salt och peppar, eller om du vill ha någon annan krydda i, senap och sambal är gått att ha i.

3. Rulla bollar i önskad storlek och stek dem gyllene i smör.

4. Servera till exempel tillsammans med uppiffad rödbetssallad.

Dela det här receptet med dina vänner!