Vegetariska tacos med romskt tortillabröd
Publicerat:
2021-05-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Tacofärs
- 800gvegofärs
- 1mskchilipulver (eller mer, efter smak)
- 1mskpaprikapulver (eller mer, efter smak)
- 1msksalt
- 2tsksvartpeppar
Grönsakstillbehör
- 1röd paprika
- 1gul paprika
- 1röd spetspaprika
- ½gurka
- 150gmajs
- 1dlgräddfil, eller veganskt alternativ
- 2mskolivolja
Romska tacobröd
- 8dlmjöl
- 1½tskbakpulver
- 1½tsksalt
- ½dlolja
- 3dlvatten
Salsasås
- 4tomater (för rostning)
- 1chili (för rostning)
- 4urkärnade tomater
- 1knippa(or)koriander
- ½rödlök
- 1mango
- 1tskvitlökspulver
- 1jalapeño, färsk
- salt och peppar
Guacamole
- 3avokado
- 2urkärnade tomater
- 1citron, juicen
- ½rödlök
- 1knippa(or)koriander
- salt och peppar
Så lagar du
Tacofärs och grönsakstillbehör
1. Tina vegofärsen.
2. Hacka grönsakerna och lägg i separata skålar.
3. Värm olivolja i en stekpanna.
4. Häll vegofärsen i stekpannan, salta och peppra.
5. Häll på paprikapulver och chilipulver och stek på medelhög värme i ungefär 12-15 min eller tills färsen fått en gyllenbrun färg.
Romska tacobröd
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Tillsätt olja och vatten.
3. Knåda degen och gör små bollar.
4. Låt degen vila i ca 25 minuter.
5. Kavla ut bollarna tunt och stek på medelvärme i en torr stekpanna.
Salsasås
1. Rosta tomat och chili i en torr stekpanna.
2. Mixa den rostade tomaten och chilin i en blender.
3. Hacka resterande grönsaker och lägg dem i en skål.
4. Häll i de mixade tomaterna och chilin från blendern och blanda med grönsakerna i skålen.
5. Smaka av med salt, peppar och vitlökspulver.
Guacamole
1. Hacka tomat, rödlök och koriander.
2. Mosa avokado med en gaffel i en skål.
3. Pressa ur juice från citronen och tillsätt citronsaften med mosade avokadon.
4. Tillsätt hackad tomat, rödlök och koriander.
5. Blanda ihop allt till en fin röra.