Verdure alla griglia - grillade grönsaker

Verdure alla griglia - grillade grönsaker

Publicerat:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • aubergine
  • zucchini
  • röd och gul paprika
  • sparris
  • endivsallad

Marinad

  • ca 1dl
    olivolja
  • Salt och peppar
  • ½
    citron, saften

Gremolata

  • 1
    citron, skalet
  • 2msk
    persilja, finhackad
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade

Så lagar du

1. Skölj grönsakerna.

Aubergine

1. Skiva i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna i lager i ett durkslag med lite salt mellan varje lager.

2. Lägg på en tallrik som är liten nog att rymmas i durkslaget. Ställ på något tungt som t. ex en kastrull eller en mortel och ställ en djup tallrik under durkslaget. Låt auberginen stå och rinna av i minst 1 timme. Skölj den under kallt vatten och torka med en bit hushållspapper.

Zucchini

1. Sätt ugnen på 100 grader. Skiva zucchinin i tunna skivor (2 – 3 mm) Lägg dom på en plåt och ställ in i ugnen i 5 minuter så de torkar ut lite.

Paprika

1. Skär i 6 – 8 klyftor per paprika. Ta bort alla kärnor och det vita fruktköttet.

Sparris

 1. 2 Bryt av roten, bästa sättet är att hålla roten mellan fingrarna och böja sparrisen tills roten knäcks av – då går allt det träiga i sparrisen bort.

Endivsallad

1. Ta bort fula blad och skär av roten. Dela salladshuvudet mitt itu.

Grillade grönsaker

1. Nu är det bara att grilla grönsakerna i omgångar i en grillpanna på het värme. Olika grönsaker tar lite olika tid på sig så passa dom hela tiden. De ska bli randiga och mjuka. Grilla dom på båda sidor. Lägg upp dom på ett fat.

2. Gör gremolatan. Blanda citronskal med persiljan och vitlökshacket.

3. Blanda ihop marinaden och ringla den över grönsakerna strax innan de ska serveras. Strö över gremolata. Du kan också smula över en god chévreost eller hyvla över parmesan. Ät dom ljumma. De håller sig i kylskåpet ett par dar – ta ut och lägg på mackan!

Dela det här receptet med dina vänner!