Vildsvinsragu med pappardelle

Vildsvinsragu med pappardelle.

Publicerat:

Tillagningstid:

Låt dig inte avskräckas av den långa koktiden. Grytan sköter sig själv i ugnen, du behöver bara röra om några gånger. Du kan självklart byta ut vildsvinsfärsen mot annan färs t ex från älg, hjort, rådjur eller nöt.

Ingredienser

6portioner

  • 500g
    vildsvinsfärs
  • ¾dl
    olivolja
  • tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar, nymald
  • 1
    gul lök, stor
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2st
    selleristjälkar
  • 2st
    morötter
  • 1
    peperoncino, torkad och smulad eller 1 krm chiliflakes
  • 1st
    lagerblad
  • 3kvist(ar)
    salvia
  • 2kvist(ar)
    rosmarin
  • 4st
    enbär
  • 2dl
    rött vin
  • 1burk(ar)
    tomater, finkrossade, 400 g
  • 500g
    pappardelle
  • 100g
    parmesanost, finriven

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn färsen i olivolja. Salta och peppra.

2. Finhacka lök, vitlök, selleri och morot och låt det fräsa med färsen 5–10 minuter.

3. Tillsätt kryddorna, vinet och tomaterna. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda längst ner i ugnen eller på mycket svag värme på spisenunder tättslutande lock cirka 2 timmar. Rör då och då. Ta upp lagerbladet, kryddkvistarna och enbären.

4. Koka pastan enligt paketet. Blanda ner lite olivolja i den avrunna pastan och blanda sedan med ragun. Smaka av med salt och peppar. Servera genast med riven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!