Vildsvinsragu med pappardelle
Publicerat:
2018-10-24Tillagningstid:
Låt dig inte avskräckas av den långa koktiden. Grytan sköter sig själv i ugnen, du behöver bara röra om några gånger. Du kan självklart byta ut vildsvinsfärsen mot annan färs t ex från älg, hjort, rådjur eller nöt.
Ingredienser
6portioner
- 500gvildsvinsfärs
- ¾dlolivolja
- 1½tsksalt
- 1tsksvartpeppar, nymald
- 1gul lök, stor
- 2klyfta(or)vitlök
- 2stselleristjälkar
- 2stmorötter
- 1peperoncino, torkad och smulad eller 1 krm chiliflakes
- 1stlagerblad
- 3kvist(ar)salvia
- 2kvist(ar)rosmarin
- 4stenbär
- 2dlrött vin
- 1burk(ar)tomater, finkrossade, 400 g
- 500gpappardelle
- 100gparmesanost, finriven
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn färsen i olivolja. Salta och peppra.
2. Finhacka lök, vitlök, selleri och morot och låt det fräsa med färsen 5–10 minuter.
3. Tillsätt kryddorna, vinet och tomaterna. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda längst ner i ugnen eller på mycket svag värme på spisenunder tättslutande lock cirka 2 timmar. Rör då och då. Ta upp lagerbladet, kryddkvistarna och enbären.
4. Koka pastan enligt paketet. Blanda ner lite olivolja i den avrunna pastan och blanda sedan med ragun. Smaka av med salt och peppar. Servera genast med riven parmesan.