Vispad brie

Bröd. hjortron, brie, tallrik, sked

Publicerat:

Tillagningstid:

Vispad brie är underbart krämigt och gott. Här serverar jag den tillsammans med vår nykokta sylt, men du kan variera med olika marmelader, sylt, kex, bröd, torkad frukt, krutonger eller grönsaksstavar. Receptet härstammar från en restaurang i Kalifornien och har spridits som en löpeld över hela världen. /Susanne

Ingredienser

8 - 8portioner

  • 1st
    liten brie (gärna av mer smakrik variant tex Brie de Meaux) 450 g

till servering: sylt/marmelad, rostade nötter & kex eller krutonger

    Så lagar du

    Skala osten med en osthyvel och skär den i bitar. Lägg i en bunke, låt osten bli rumstempererad. Vispa osten fluffig och smidig 5-10 minuter i assistent med paddel eller knivinsatsen i matberedare, alternativt med elvisp. Servera med dina önskade tillbehör. 

    Dela det här receptet med dina vänner!