Vispad brie
Publicerat:
2023-08-22Tillagningstid:
Vispad brie är underbart krämigt och gott. Här serverar jag den tillsammans med vår nykokta sylt, men du kan variera med olika marmelader, sylt, kex, bröd, torkad frukt, krutonger eller grönsaksstavar. Receptet härstammar från en restaurang i Kalifornien och har spridits som en löpeld över hela världen.
/Susanne
Ingredienser
8 - 8portioner
- 1stliten brie (gärna av mer smakrik variant tex Brie de Meaux) 450 g
till servering: sylt/marmelad, rostade nötter & kex eller krutonger
Så lagar du
Skala osten med en osthyvel och skär den i bitar. Lägg i en bunke, låt osten bli rumstempererad. Vispa osten fluffig och smidig 5-10 minuter i assistent med paddel eller knivinsatsen i matberedare, alternativt med elvisp. Servera med dina önskade tillbehör.