Vit saffranskladdkaka med hallongrädde

på ett litet fat ser vi el slice av en uppenbart saftig kaka, det är en saffranskladdkaka, det känns igen på den gula färgen. på vänstra sidan och över biten så är det en skopa grädde med hallon i.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det som gör att jag tycker om kladdkakor så mycket, förutom konsistensen, är att det är ett så sjukt tacksamt bakverk. Det kan varieras i det oändliga och passar att göra i nästintill alla smaker och utföranden. En favorit är denna saffranskladdkaka med vit choklad i smeten och en syrlig och god hallongrädde att servera till.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 300g
    vit choklad
  • 225g
    smör
  • 2paket
    saffran à 0,5 g
  • 3dl
    strösocker
  • 3tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 3dl
    vetemjöl
  • 4st
    ägg
  • florsocker att pudra med

Hallongrädde

  • 100g
    frysta hallon
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1msk
    vaniljsocker

Så lagar du

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt saffranet och rör om tills det löst upp sig i smöret och du fått en fin, gul färg.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive saffranssmöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du toppar med hallongrädde.
  7. Mosa hallonen i en skål med en gaffel. Vispa upp grädde och vaniljsocker till mjuka toppar med elvisp. Vänd ner hallonmoset. Klart!

Dela det här receptet med dina vänner!