Kamben med vitkål i tomatsås
Publicerat:
2020-02-05Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 3morötter
- 1lök
- 800gpotatis
- ½vitkålshuvud
- 2-4msktomatpuré
- 1hönsbuljongtärning
- 850gkamben
- 2-4mskvetemjöl
- 150gsmör
- efter smaksalt
- peppar
- vegeta
- cayennepeppar, eller Tabasco
Så lagar du
1. Koka upp vatten i kastrull ca: 1/3 av kastrullens mått.
2. Strimla vitkål och därefter gnugga den ordentligt i salt.
3. Skölj därefter den saltade kålen i varmt vatten.
4. Skala och hacka morötter, potatis och lök.
5. När vattnet har kokat upp i kastrullen lägger man i den strimlade vitkålen, morötterna och löken.
6. Skär kambenen i mindre bitar och låta dem koka tillsammans med grönsakerna i ca 15 minuter.
7. Tillsätt vegeta, peppar och en hönsbuljong och låt allt nu fortsätta koka.
8. Koka upp vatten i en annan mindre kastrull och låt potatisen koka där.
9. Ta en vanlig stekpanna och lägg i 50 g smör. När smöret har smält har du i 2 matskedar mjöl och steker det tillsammans med smöret tills det får en gyllen brun färg och sedan tillsätter man 2 matskedar tomatpuré. Viktigt att tänka på är att hela tiden röra om så det inte blir klumpar i redningen.
12. Ta nu stekpannans innehåll och häll i lite i taget i kastrullen där vitkålen har kokat.
13. Blanda ihop allting och låt det koka ca 10 minuter till.
14. Serveras med potatisen som tillbehör och gärna en bit bröd.