Wallenbergare på kyckling
Publicerat:
2018-01-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 500gkycklingfärs
- 1 ¼tsksalt
- nymald vit- och svartpeppar
- 2dlvispgrädde
- 3äggulor
- 1ägg
- smör till stekning
Potatismos
- 800-1000gmjölig potatis
- 2msksmör
- 2-3dlmjölk
- salt och nymald peppar
- 1knivsudd finriven muskotnöt
Tillbehör
- gröna ärter
- rårörda lingon
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vatten och mosa den sedan. Tillsätt smöret och späd med varm mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och lite finriven muskotnöt.
3. Blanda kycklingfärs, salt, nymald peppar, grädde, äggulor och ägg.
4. Hetta upp smör i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Forma färsen i vattensköljda händer och lägg ner dem direkt i pannan. Forma till dem så att de blir till runda biffar.
5. Stek dem 3–5 minuter och vänd dem sedan och stek dem på andra sidan tills de är genomstekta. Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat.
6. Skölj ur pannan och stek resten på samma sätt. Sätt in dem i ugnen 5–10 minuter tills alla är varma.
7. Servera med potatismos, gröna ärter och rårörda lingon.