Wallenbergare på kyckling

Wallenbergare på bädd av ärtor

Publicerat:

Tillagningstid:

Riktigt saftiga och lyxiga biffar, nästan som klassiska Wallenbergare gjorda på kalvfärs.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 500g
    kycklingfärs
  • 1 ¼tsk
    salt
  • nymald vit- och svartpeppar
  • 2dl
    vispgrädde
  • 3
    äggulor
  • 1
    ägg
  • smör till stekning

Potatismos

  • 800-1000g
    mjölig potatis
  • 2msk
    smör
  • 2-3dl
    mjölk
  • salt och nymald peppar
  • 1
    knivsudd finriven muskotnöt

Tillbehör

  • gröna ärter
  • rårörda lingon

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vatten och mosa den sedan. Tillsätt smöret och späd med varm mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och lite finriven muskotnöt.

3. Blanda kycklingfärs, salt, nymald peppar, grädde, äggulor och ägg.

4. Hetta upp smör i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Forma färsen i vattensköljda händer och lägg ner dem direkt i pannan. Forma till dem så att de blir till runda biffar.

5. Stek dem 3–5 minuter och vänd dem sedan och stek dem på andra sidan tills de är genomstekta. Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat.

6. Skölj ur pannan och stek resten på samma sätt. Sätt in dem i ugnen 5–10 minuter tills alla är varma.

7. Servera med potatismos, gröna ärter och rårörda lingon.

Dela det här receptet med dina vänner!