Wokad Vinägerkål

Wokad Vinägerkål

Ingredienser

2portioner

  • 300g
    kinakål
  • 2st
    hackade salladslökar
  • 3-4 cm
    färsk ingefära
  • 2,5 msk
    risvinäger
  • ½msk
    ljus soja
  • 1msk
    kinesiskt risvin eller torr sherry
  • ½tsk
    salt
  • 2tsk
    socker
  • 1msk
    majsmjöl utblandat i 2 msk kallt vatten
  • 3-4 msk
    olja av neutral smak

Så lagar du

Dela kålbladen på mitten så att den lite stabbigare vita delen separeras från den tunnare gröna.

Skär kinakålen på längden i ½ centimeter breda strimlor.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter.

Fräs kinakålen någon minut eller tills den mjuknar. Börja med de kraftigare vita delarna och lägg i de tunnare gröna delarna mot slutet.

Ta upp kinakålen och lägg åt sidan.

Lägg i salladslöken och ingefäran och låt fräsa i oljan en halv minut.

Tillsätt de övriga ingredienserna och red av tills vätskan är såsig.

Lägg ner kinakålen igen, rör runt och låt den bli varm på nytt innan du lägger upp på fat och serverar omgående.

Fredrik om receptet:
Den här syrliga kinakålen eller salladskålen kan avnjutas som ensamrätt, men gör sig ännu bättre i sällskap med annan mat. När man äter kinesiskt försöker man välja rätter som balanserar varandra. Wokad vinägerkål hjäper till att lyfta lite tyngre maträtter, som rödkokt sidfläsk eller fet fisk. Eller varför inte förhöja julbordet? Ett tips är att laga denna rätt så sent som möjligt, den går snabbt att svänga ihop och smakar bäst varm.

Dela det här receptet med dina vänner!