Zapiekanka- polska varma mackor

macka svamp lök

Ingredienser

6 - 6portioner

  • 1st
    stor baguette
  • 500g
    färsk svamp (tex kantareller)
  • 1st
    gul lök
  • 25g
    smör till stekning + lite extra smör till att bre på baguetterna
  • 200g
    riven ost (gärna västerbottensost eller cheddar)
  • salt och peppar

Garnering

  • ketchup eller sriracha (jag tog sriracha)
  • finhackad salladslök eller gräslök

Så lagar du

Hacka lök i tärningar och svamp i mindre bitar. Hetta upp smör och stek löken tills den får lite färg. Vänd i svamp och stek tills svampen slutar vätska sig och får en fin färg. Smaka av med salt och peppar.

 

Värm ugnen till 225°. Dela baguetten i 3 delar och dela sedan varje bit i mitten. Bred smör på bröden och lägg på en plåt. Lägg svampfyllningen på brödskivorna. Toppa med riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 7 min. Toppa med salladslök och srircha eller ketchup. Servera genast!

Dela det här receptet med dina vänner!