Zapiekanka- polska varma mackor
Publicerat:
2024-09-26Ingredienser
6 - 6portioner
- 1ststor baguette
- 500gfärsk svamp (tex kantareller)
- 1stgul lök
- 25gsmör till stekning + lite extra smör till att bre på baguetterna
- 200griven ost (gärna västerbottensost eller cheddar)
- salt och peppar
Garnering
- ketchup eller sriracha (jag tog sriracha)
- finhackad salladslök eller gräslök
Så lagar du
Hacka lök i tärningar och svamp i mindre bitar. Hetta upp smör och stek löken tills den får lite färg. Vänd i svamp och stek tills svampen slutar vätska sig och får en fin färg. Smaka av med salt och peppar.
Värm ugnen till 225°. Dela baguetten i 3 delar och dela sedan varje bit i mitten. Bred smör på bröden och lägg på en plåt. Lägg svampfyllningen på brödskivorna. Toppa med riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 7 min. Toppa med salladslök och srircha eller ketchup. Servera genast!