Zeinas kebabspett

Zeinas kebabspett med kryddor, babaganoush, lök och tomat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det finns många olika recept på kebab och detta är en enkel och klassisk variant gjord på få ingredienser. Lammfärsen gör inte bara kebaben saftig med sin höga fetthalt det är även enklare att jobba med den eftersom fetthalten gör att färsen fäster lättare på spetten.

Ingredienser

6portioner

  • 400g
    lammfärs med hög fetthalt
  • ca 2tsk
    salt, justera mängd efter smak
  • ca 1 g
    svartpeppar
  • 2tsk
    paprika eller chilipulver
  • ½tsk
    gurkmeja
  • efter smak
    sumak, malen

Så lagar du

1. Blanda ihop alla ingredienser till kebaben. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar den så kommer alla smaker fram ordentligt. Du kan plasta in köttet och förvara i kylen några timmar. Det funkar även att grilla köttet direkt om man inte hinner låta det vila. 

2. Trä köttet på spett. Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab.

3. Grilla dem ca 3-4 min på varje sida. Du kan även grilla spetten i ugn på 225° i ca 10-15 min.

4. Grilla gärna grönsaker bredvid, paprika, tomat och lök passar till kebaben. Lägg gärna tunnbröd på en bricka som du sedan lägger de nygrillade kebabspetten på. Brödet får en god smak från kebaben och håller spetten varma. Vid servering tar man en bit kebab och bröd. Strö på sumak och servera goda tillbehör bredvid.

Dela det här receptet med dina vänner!