Zeinas kebabspett
Publicerat:
2019-09-09Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 400glammfärs med hög fetthalt
- ca 2tsksalt, justera mängd efter smak
- ca 1 gsvartpeppar
- 2tskpaprika eller chilipulver
- ½tskgurkmeja
- efter smaksumak, malen
Så lagar du
1. Blanda ihop alla ingredienser till kebaben. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar den så kommer alla smaker fram ordentligt. Du kan plasta in köttet och förvara i kylen några timmar. Det funkar även att grilla köttet direkt om man inte hinner låta det vila.
2. Trä köttet på spett. Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab.
3. Grilla dem ca 3-4 min på varje sida. Du kan även grilla spetten i ugn på 225° i ca 10-15 min.
4. Grilla gärna grönsaker bredvid, paprika, tomat och lök passar till kebaben. Lägg gärna tunnbröd på en bricka som du sedan lägger de nygrillade kebabspetten på. Brödet får en god smak från kebaben och håller spetten varma. Vid servering tar man en bit kebab och bröd. Strö på sumak och servera goda tillbehör bredvid.