Zucchinibåtar fyllda med linser

En plåt med fyra halva zucchinis fyllda med linsröra. Garnerade med smält ost och färsk basilika.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagade och läckra zucchinibåtar fyllda med linser och bakade i ugn. Variera kryddningen på fyllningen fritt efter smak eller gör som jag nedan, håll det simpelt. Blir supergott det med.

Ingredienser

4portioner

  • 2 st
    zucchini
  • 2dl
    belugalinser
  • 1
    gul lök
  • 2
    morötter
  • 2
    selleristjälkar
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 1 burk
    krossad tomat (400 g)
  • 3-4msk
    tomatpuré
  • 1msk
    torkad oregano
  • 1msk
    torkad basilika
  • salt & peppar
  • ca 2-3dl
    vatten
  • Riven ost till garnering (valfritt)
  • Färsk basilika till garnering (valfritt)

Så lagar du

  1. Dela zucchini på mitten från längden. 
  2. Gröp ur zucchinin med en sked. 
  3. Finhacka inkråmet av zucchinin. 
  4. Hacka lök, vitlök och selleri, riv morot. 
  5. Hetta upp olja i en traktörpanna, stek lök, selleri och morot tills de mjuknar och får färg. 
  6. Vänd i inkråmet från zucchini, vitlök, oregano, basilika och fräs lite till. 
  7. Blanda i övriga ingredienser förutom linserna och koka upp såsen. 
  8. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta, ca 25 min. 
  9. Värm ugnen till 225°, över och undervärme. 
  10. Fyll zucchinin med linssåsen, toppa med riven ost och tillaga mitt i ugnen i ca 15 min. 
  11. Toppa med färsk basilika Servera och njut!

Dela det här receptet med dina vänner!