Zucchinibåtar fyllda med linser
Publicerat:
2024-08-20Tillagningstid:
Lättlagade och läckra zucchinibåtar fyllda med linser och bakade i ugn. Variera kryddningen på fyllningen fritt efter smak eller gör som jag nedan, håll det simpelt. Blir supergott det med.
Ingredienser
4portioner
- 2 stzucchini
- 2dlbelugalinser
- 1gul lök
- 2morötter
- 2selleristjälkar
- 4stvitlöksklyftor
- 1 burkkrossad tomat (400 g)
- 3-4msktomatpuré
- 1msktorkad oregano
- 1msktorkad basilika
- salt & peppar
- ca 2-3dlvatten
- Riven ost till garnering (valfritt)
- Färsk basilika till garnering (valfritt)
Så lagar du
- Dela zucchini på mitten från längden.
- Gröp ur zucchinin med en sked.
- Finhacka inkråmet av zucchinin.
- Hacka lök, vitlök och selleri, riv morot.
- Hetta upp olja i en traktörpanna, stek lök, selleri och morot tills de mjuknar och får färg.
- Vänd i inkråmet från zucchini, vitlök, oregano, basilika och fräs lite till.
- Blanda i övriga ingredienser förutom linserna och koka upp såsen.
- När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta, ca 25 min.
- Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
- Fyll zucchinin med linssåsen, toppa med riven ost och tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
- Toppa med färsk basilika Servera och njut!