1.035 av svenskarna som vi har identifierat från Paradisläckan är folkbokförda i Sverige. Prickarna är utplacerade i mitten av ett postnummerområde och visar alltså inte den exakta platsen där personen bor. Ju större prick, desto fler personer är folkbokförda på det postnumret. De rosa prickarna visar personer som har bolagengagemang på Malta, de svarta visar personer som vi har hittat i andra delar av läckan. Det finns olika skäl till att förekomma i läckan och det måste inte innebära att man gjort någonting olagligt.
140 av de personer vi har identifierat har ingen folkbokföringadress i Sverige och finns därför inte med på kartan. 46 av dem har adresser i Portugal, 34 på Malta och resten finns i länder som till exempel Storbritannien, Spanien, Thailand och Norge. 124 av svenskarna som har adresser utomlands har engagemang i bolag på Malta.
Ett fåtal prickar ligger i vattnet. Anledningen till det är att alla prickar är placerade mitt i det geografiska område som postnumret utgör. Det innebär att de inte visar exakt var en person bor.
• Paradisläckan, eller Paradise Papers, består av 13,4 miljoner dokument från två juristbyråer samt bolagsregister i 19 av världens skatteparadis och slutna territorier.
• Läckan kom först den tyska dagstidningen Süddeutsche Zeitung till del. Dokumenten delades sedan med det internationella journalistnätverket ICIJ, International Consortium of Investigative Journalists, som tillsammans med 382 journalister från 67 länder har granskat innehållet. Tre svenska redaktioner är en del av samarbetet. Uppdrag granskning, SVT Nyheter och nyhetsbyrån TT.
• Datan består av handlingar som rör 180 olika länder. Det handlar bland annat om bolagshandlingar, passkopior och e-post. Informationen i dokumenten spänner över nästan 70 år, 1950 till 2016.
• De flesta av de läckta dokumenten kommer från juristbyrån Appleby som har kontor i flera av världens skatteparadis. Förutom Appleby har även dokument läckt från en annan juristbyrå – Asiaciti Trust i Singapore.
Linda Larsson Kakuli