Cornelia Öhlund var överlycklig efter tävlingen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cornelia Öhlund var överlycklig efter tävlingen. Foto: Bildbyrån

17-åriga Cornelia Öhlund snabbast av alla

Uppdaterad
Publicerad

Snabbare än tidernas bästa.

I det andra åket av världscupslalomen i Åre stod 17-åringen Cornelia Öhlund för ett sensationellt åk som var snabbast av alla – till och med suveränen Mikaela Shiffrin.

Öhlund gjorde sin världscupdebut tidigare den här säsongen och hade inför lördagen kommit topp 30 en gång. Då landade hon på 22:a plats.

Efter det första slalomåket hade hon god chans att bättra sig själv då hon hade 20:e snabbaste tiden. Och som hon bättrade sig.

”Var ett bra åk”

Med fältets snabbaste andraåk klättrade 17-åringen tio placeringar och slutade på tionde plats.

– Det var ett bra åk, jag försökte bara köra och det gick bra. Jag kände att det var lugnare under fötterna än i första och jag kunde driva på bra. Det här känns jättebra, jättekul, säger Öhlund till Viaplay.

”Fortfarande blå och röd pinne”

Cornelia Öhlund har främst kört i europacupen under den här säsongen där hon har vunnit tre tävlingar och ligger trea i slalomcupen. Men att köra i världscupen är en omställning för 17-åringen.

– Det är en helt annan atmosfär runtomkring, mer människor och lite tuffare bana och backe. Men egentligen är det fortfarande blå och röd pinne och man ska bara köra sitt bästa. Men det är jätteroligt att vara här, speciellt på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.