Aleksander Aamodt Kilde vann störtsloppspremiären efter en stark avslutning. Foto: TT

Aamodt Kilde vann premiären: ”Rena vilda västern”

Uppdaterad
Publicerad

Aleksander Aamodt Kilde vann störtloppspremiären i Lake Louise, Kanada.

– Det var rena vilda västern, säger han om den besvärliga banan.

Normannen, som vann störtsloppscupen förra säsongen och var tvåa i totalen efter Marco Odermatt, hade en duell med i första hand österrikaren Daniel Hemetsberger som var före stora delar av banan. På det avslutande glidpartiet avgjorde dock Kilde tävlingen.

– Det är helt enormt, nervpirrande. Rent ut sagt var det läckert. Jag kunde inte fått en bättre start på säsongen, säger Kilde till Viaplay efter att krutröken lagt sig.

Det var besvärliga förhållanden med en slagig backe.

Överlägset snabbast sista delen

– Det var en utmaning, rena vilda västern och det slog mer än jag trodde. Det var svårt att läsa vad som skulle komma, säger han till Viaplay.

Även Marco Odermatt hade ett stort försprång till Kilde innan glidpartierna på slutet och var trea i mål – en tiondel efter Kilde.

Banan var indelad i sex sektorer med mellantider. På de två sista sektorerna åkte Kilde ifrån Hemetsberger med 0,34 och Odermatt med 0,38.

Ingen svensk detog i tävlingen. I morgon kommer ett super-G att köras på samma ställe.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.