• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Dominik Paris. Foto: Bildbyrån

Felix Monsén satte personbästa – 15:e i Bormio

Uppdaterad
Publicerad

Dominik Paris trivs som fisken i vattnet när det vankas störtlopp i Bormio. I går tog han sin tredje raka seger i den italienska byn, och i dag var det dags igen.

– Han är mister Bormio själv, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Dominik Paris är Bormios konung just nu, i varje fall i störtloppsbacken. Efter att ha vunnit den störtloppstävling som skulle körts helgen innan jul, men ställdes in och istället kördes igår, så stod han återigen högst upp på pallen i dag.

För fjärde gången i rad var det italienaren som på hemmaplan var snabbast, men det var tajt. Schweizaren Urs Kryenbühl var nämligen endast 8 hundradelar efter på andraplatsen, och inte långt därefter var Beat Feuz som var 26 hundradelar bakom.

– Han krossade allt motstånd på slutet, säger SVT:s kommentator Björn Fagerlind.

– Han är mister Bormio själv, tillägger Pernilla Wiberg.

Tävlingen blev en långdragen historia efter att österrikaren Hannes Reichelt kraschat. Det såg först ut som om Reichelt klarat sig utan allvarliga skador när han reste sig upp. Men han satte sig snabbt ned igen, och behövde få hjälp av helikopter.

Bästa svensk blev Felix Monsén som efter att fått gul flagg när han åkte på grund av uråkning tvingades ta sig upp för backen igen och köra igen. En 15:e-plats blev det för svensken som därmed tog sin bästa placering i världscupen, 2.21 bakom Paris.

Klipp: Monsen firar vilt efter målgång

Klipp: Här kraschar Hannes Reichelt i störtloppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.