Sara Hector fick inte alls till det i första åket. Foto: Bildbyrån

Hector långt efter i första åket

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector har chansen att vinna den totala storslalomcupen. I säsongsavslutningen i Courchevel fick Hector inte alls till det i första målet och är på 13:e plats, 2.10 bakom ledaren Mikaela Shiffrin.

Sara Hector har gjort en stark säsong i världscupen och framförallt i storslalom där hon tagit sex pallplatser i världscupen. Den starka säsongen gör att hon har chansen att ta hem storslalomcupen. Hector leder storslalomcupen med fem poäng före Tessa Worley,

I säsongens sista storslalom tävling i Courchevel stod Hector för ett svagt första åk, Hon gick i mål 2.10 bakom ledaren Mikaela Shiffrin. Och är en halv sekund bakom Tessa Worley, som är hennes största konkurrent om segern i storslalomcupen.

– Jag känner att jag hade galet mycket plats härnere och det är inget bra tecken. Jag kör lite för runt, var lite försiktig och skulle klivit på mer och utmanat lite. Så det är galet trist, sa Hector till TV6.

Mikaela Shiffrin, som leder efter första åket, säger till TV6 att hon hoppas att Sara Hector gör ett starkt andra åk och vinner storslalomcupen.

– Jag skulle älska om Sara kunde vinna, det är tufft nu för efter Åre att komma hit en vecka efter den kraschen. Jag är jättenöjd med mitt åk, säger Shiffrin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.